Seyahat Danışmanınız: 0242 836 38 40

İletişim

facebook Instagram


Dündar Termal

 
 

Balıkesir / Sedefne Otel Pamukçu

Önceki - Sonraki   (21/25)
oteller
 
 
Sınıfı : Butik Otel
İl :
İlçe :
Adres : Selimiye Mahallesi, Pamukçu beldesi, Pamukçu, 10010 ALTIEYLUL/Altıeylül/Balıkesir
Telefon : 0 266 257 1006
E-posta : iletisim@pamukcusedefne.com
Web : pamukcusedefne.com/
 
 

 Karesi Beyliğinin Osmanlılara geçmesinden sonra ; önemli ticaret yollarının geçtiği yer olan,o günkü adıyla EFTELLE bugünkü adıyla , Pamukçuya bir kervansaray inşa edilir.Bu kervansaray Yüzlerce yıl deve kervanları ile ticaret yapan tüccarların durak ve istirahat yeri olmuştur.

İkizce tepelerdeki Bizans kalesi , Osmanlılar tarafından onarılarak uzun yıllar kullanılmıştır.Balıkesir de vali olarak görev yapan Osmanlı şehzadeleri dönem dönem bu kalede ikamet etmişlerdir. İşte bu dönemlerde kale ile kervansaray yolu üzerinde bir sıcak su kaynağı bulunmuş… Yerden kendiliğinle çıkan bu sıcak suyun şifalı olduğu o zamanlarda anlaşılmış. Ve suya ‘Ölümsüzlük suyu’ anlamına gelen ‘Bengi-su’adını koymuşlar.

Bu suyu gören , içen , Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet’in ünlü Veziri Zağnos Mehmet Paşa kervansaray ve kale yolu üzerinde insanların kalabalık olması nedeniyle ve bu insanlara hizmet için,XV.yüzyılda kesme taştan ve toprak yakma tuğladan iki kubbeli bir hamam inşa etmiş.(bu hamamlar o tarihten bu yana hala kullanılmaktadır.) Bundan sonra adı da Bengi kapalı-ılcaksuyu diye anılmış,daha sonra bu isim Bengi kaplıcası olarak değişime uğramış… Ve daha sonraları eftelle kaplıcası – daha da sonra Pamukçu Kaplıcaları diye ün yapmış.. İnsanlar işte o tarihten bu yana, bu suyla(Bengi-su ile) hep şifa bulmuşlardır….

Pamukçu Köyünün Belediyelik olmasından sonra buraya bir otel yapılarak işletilmeye devam edilmiş. Şu an günümüz ihtiyaçlarına göre Altıeylül Belediyesince sosyal tesis ve otel olarak hizmet vermektedir

 
Bu sayfa 1 Aralık 2010 tarihinden itibaren : (2489) kez ziyaret edilmiştir

gezinomi

olumluolumsuzyorumsuz



 

Bu sayfalarda yer alan okur yorumlari kisilerin kendi görüsleridir. Yazilanlardan kaplica-otelleri.net sorumlu tutulamaz.

 

Larsoy Turizm ve Seyahat Ltd. Şti

Adres : Andifli Mahallesi Liman Sokak No:4/B
Kaş / Antalya / Türkiye

Seyahat Danışmanınız: 0 242 836 38 40